24 Disember 2013

Sahabatku pergi ke negeri Kekal

Hidup ini memang selalu tentang meninggalkan dan ditinggalkan. Sekuat-kuat kau perpegangan pada sesuatu, akan selalu ada cara yang membuatmu terlepas dari sesuatu yang kau genggam erat sekalipun. Sebab dia, yang mungkin kau mohon-mohon untuk tidak meninggalkanmu, sesungguhnya bukan milikmu. Dan bukankah bahkan dirimu sendiri, sesungguhnya tidak benar-benar mampu kau kendalikan nasibnya?

Ada kekuatan maha dahsyat yang ikut menghulurkan tangannya, mencampuri setiap kejadian “menemukan” dan “kehilangan” yang kau alami dalam setiap detik hidupmu. Maka relakan saja semua, sebelum sesuatu yang bukan milikmu itu benar-benar pergi.

Luka, juga titisan air mata pasti ada. Anggaplah itu hadiah. Nikmati setiap sesak dan semua sakit yang menekan dan memukul-mukul dadamu, membuatmu susah bernafas. Hayati setiap titis air mata yang jatuh itu. Rayakan kehilangannya !

Rayakan? Ya! Temukan sesuatu dalam setiap sakit yang menekan dadamu, juga di antara titis  air mata yang keluar dari matamu. Sebab kehilangan tak pernah datang sendiri. Kehilangan selalu datang bersama “menemukan kembali”, maka temukan! Nikmati, hayati, rayakan, maka kelak akan kau temukan sesuatu dibalik ratapan panjangmu.

Sebab seperti kataku tadi, hidup ini memang selalu tentang meninggalkan dan ditinggalkan. Siap tidak siap, suka tidak suka. Bukan kita yang menentukan bilakah akhirnya hidup didunia ini menghentikan detak jantung kita. Kita tidak pernah menyangka ia pergi pada waktu yang pada fikiran kita ia tidak seharusnya pergi waktu ini. Ia terlalu muda untuk meninggalkan kita. Tetapi tahukah kita bahawa seorang yang pernah terlahir kedunia ada di antaranya yang hanya memiliki beberapa jam lalu kembali kepada Penciptanya sedangkan yang telah berusia berpuluh tahun masih tetap menjalani hidup di bumi ini ? sungguh ia bukan tentang urusan kita , sesungguhnya ia karya Tuhan. Ia yang memberi kita nyawa dan kepadanya juga kita kembali. Jika Tuhan berkata kembalilah kepadaku wahai anakku, siapakah yang mahu menghalang rancangannya ? tidak ada yang mampu.
 
Untuk segala sesuatu ada waktunya. Ada waktu untuk menabur, ada waktu untuk menuai. Ada waktu untuk lahir, ada waktu meninggal……….untuk segala sesuatu ada waktunya. Yang pasti rancangan Tuhan indah pada waktuNya.

Selamat beristirehat sahabatku. Selamat berbahagia di rumah Bapa yang kekal. R.I.P. Kevin.

20 Disember 2013

Saya menang Set Mary Kay bernilai RM180



Yes ! saya menang Mary Kay TimeWise Trial Miracle Set Giveaway bernilai RM180 dari http://www.thechency.com

 Photo: Thank you for joining Mary Kay TimeWise Trial Miracle Set Giveaway on my blog (http://bit.ly/19d7cAZ)


A big CONGRATULATION to 12 winners who won one per each MARY KAY TIMEWISE TRIAL MIRACLE SET worth RM185.

Please do find out your name at image below and do proceed your postage payment so I can call postman delivers the goods as soon as possible. :)


Winners will be contact via email and winners should be reply within two weeks.

*Winners were generated by www.rafflecopter.com under pass checked qualification. 

Blog: hhttp://bit.ly/19d7cAZ / www.thechency.com


-xoxo-

Perasaan ? Mestilah happy. Selalu tengok produk tu di kedai tapi tak pernah beli kerana harganya agak mahal gitu ? so, kali ni dapat free. Siapa tak nak……free tu. Kan saya dah kata sebaris ayat mampu bertukar sebuah hadiah. Tak perlu lebih-lebih. Kalau orang suka pasti dapat punya. 

So tahniah kepada saya sekali lagi. hehe dan terima kasih kepada Chency !

16 Disember 2013

Malam Natal, Salji turun di Kota Kinabalu



I know I haven’t updated this blog in few days…ooh rindunya sama blog ini.  And though it pains me to say this, I’m a princess, you know? Haha….sebenarnya saya sibuk menyiapkan kad jemputan ke party Krismas bertema Fairytale. Christmas Party will be held on 21st December 2013 dan kad tersebut telah berjaya saya edarkan pada kelmarin. Weeeww !!! saya tahu ramai yang tidak sabar mengenakan pakaian ‘fairytale’ mereka. Saya pun tidak sabar mahu jadi princess hehehe….Princesslah sangat :p

Selain tu, sepanjang 09 hingga 12 Disember our Church turut menjalankan pelayanan Karolling dibeberapa buah tempat. Tempat memang agak mencabar bagai mendaki gunung Kinabalu saja. Turun bukit, naik bukit…….turun bukit, naik bukit. Syukur hujan tidak turun malah, kami ditemani oleh terangnya rembulan malam berbentuk smile serta gemerlapan bintang dilangitnya Tuhan. Terima kasih wahai pencipta langit dan segala isinya.

13 Disember tu saya sempat ke Christmas Carnival, Gaya Street. Seperti yang telah dijangka orang ramai datang berpusu-pusu. Meriahnya jangan tanyalah. Memang gempak dan best ! rugi bagi mereka yang tidak datang hehe….Macam-macam ada….karolling, tarian, jualan amal dan macam-macam lagi. So, ada satu area tu penuh dengan bubble dan my niece dengan bahagianya menangkap bubble tersebut (ishh..saya menaip bagai menulis sebuah karangan sekolah haha). Malangnya camera saya kehabisan cas bateri lalu, tidaklah saya dapat memotretkan aktiviti kami disana. Untungnya ia mati setelah menangkap beberapa gambar. Hmmm…kecewa didada….tapi bahagianya tetap ada.  Tempat tu dipenuhi oleh bubble dan rasanya bolehlah kami angan-angan macam snow sedang turun di malam Natal. Hehe…

Rasanya dimana-mana pun manusia sedang sibuk menikmati gelombang natal , membeli hadiah untuk exchange gift dan bertemu dengan sanak-saudara yang jauh dan dekat. Dan…yang pastinya Christmas bakal menambahkan berat badan ini sekali lagi. Makanan ada dimana-mana. Dirumah dia dan rumah mereka makanan sentiasa ada untuk di nom.nom.nom. haha. Apa pun Jesus is the reason for the season. Kaaaaaaaaan ? yep ! Dia alasan mengapa saya dan kita semua merayakan Natal.

Well, Merry Christmas if I don’t talk to you before then anyway.
Wishing you all the best this holiday season, and a very happy New Year!

Love,
loading...